Dezbatere: Integritate în sistemul de educație și O.U.G. nr. 94/2014 privind retragerea la cerere a titlurilor academice

Conferinta ISP - InvitatiPe data de 8 ianuarie, Institul de Studii Populare, cu sprijinul Fundației Hanns Seidel România, a găzduit dezbaterea publică pe tema "€œIntegritate în sistemul de educație și O.U.G. nr. 94/2014 privind retragerea la cerere a titlurilor academice”.
 
La dezbaterea moderată de Directorul Executiv al ISP, dl. Răzvan Orășanu, au participat personalități cu notorietate ale mediului politic și academic, precum dl. Gheorghe Iancu - profesor de drept constituțional și fost Avocat al Poporului, dna. Raluca Turcan -  vicepreședinte pentru politici în educație, cercetare, culturムși culte (PNL) sau dl. Adrian Miroiu, profesor universitar, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.
 
Intervențiile au avut ca scop conștientizarea rolului criteriilor de integritate în formarea elevilor, studenților și în acordarea titlurilor și diplomelor universitare, precum și principiile etice ce ar trebui să se afle la baza reformei educaționale.
 
Totodată, demersul de a readuce pe agenda publică setul de valori fundamentale care ar trebui să ghideze eforturile de reconstrucție a unui sistem de educație performant, a fost susținut și de membrii ai societății civile prezenți la eveniment, precum reprezentanții Grupului pentru Reformă și Alternativă Universitară sau reprezentanți ai altor coaliții de organizații non-guvernamentale active în domeniul educației.

 

Filtre arhiva