Democracy Begins with YOUth - Democrația începe cu TINEri

DSC 0726Proiectul “Democracy Begins with YOUth” (Democrația începe cu TINEri) a fost implementat de Asociația Pro Democrația, cu sprijinul Fundației Hanns Seidel, în perioada februarie - octombrie 2014, având ca scop creșterea conștientizării unui grup de tineri asupra democrației participative, a modalităților de implicare în comunitate - la nivel teoretic și practic, dar și instruirea acestora în vederea diseminării resurselor în localitățile de proveniență.

Obiectivele au fost aduse la îndeplinire prin crearea unei comunități dinamice, bazate pe dialog, dezbatere și gândire critică, împletind aptitudini și tehnici de consolidare unitară a atitudinii civice, prin asumarea unor proiecte comune.  

Pornind de la concursurile de idei organizate sub forma unor “Cafenele Publice”, au putut fi implementate proiecte consistente, precum “Summer School of Democracy” - un workshop pe teme legate de valori și principii democratice, project management, voluntariat, public speaking, dezbatere etc, la care au participat 30 de tineri, proiectul tinerilor din Botoșani și din Tg. Mureș, “One YES for Education” , înființarea a trei biblioteci în sate de lângă Botoșani, pentru facilitarea accesului la informație, dar și înregistrarea unui nou ONG, cu profilul voluntariatului.  

Astfel, 75 de tineri, din diferite localități, au dus la îndeplinire provocarea de a-și însuși, iar, mai apoi, de a disemina informații legate de importanța și modalitățile de implicare în societate, punând în practică propriile idei, în beneficiul comun.

Filtre arhiva