Qvorum Teachers Academy - 2014

DSC 0877Între 21 și 23 noiembrie 2014, Institutul Qvorum, alături de Fundația Hanns Seidel - România, a susținut, în incinta Capital Plazza -€“ București, programul Qvorum Teachers Academy, având ca scop consolidarea abilităților și tehnicilor de predare în manieră non formală, cu precădere spre domeniul educației civice.  

Pornind de la cunoașterea atentă a particularităților de predare specifice fiecărui participant, trainerii, Laura a€“ Maria Agapin și Alina Burlacu, au reușit să creeze o atmosferă echilibrată, dominată de spiritul de echipă.   

Pe acest fundal, cei 10 participanți au fost informați în legătură cu mecanismele și valorile democratice asumate de țara noastră, în contextul schimbărilor dramatice din domeniul educației, dar și în legătură cu soluțiile optime pentru îmbunătățirea calității procesului de învățare, care trebuie să se dezvolte natural, în mod individual, având la bază o motivație intrinsecă.  

În același timp, pe parcursul celor trei zile de training, prin  activități interactive intensive, participanții au luat parte la ceea ce s-a dorit, de la bun început, a reflecta însuși modelul pe care cadrele didactice să și-l poată asuma în relația cu elevii.  

DSC 0876Astfel, cursul a reprezentat o experiență de învățare chiar pentru profesori, evidențiind importanța predării prin metode inovative, atractive, bazate pe educația nonformala.

Această ediție s-a fundamentat pe reacțiile pozitive și sustenabilitatea garantată de succesul unei prime ediții, care a avut loc în luna iunie 2014, axată, de asemenea, pe idea de democrație participativă și cetățenie activă.

Filtre arhiva