Teachers’ Academy - 2015

20150227 175220Prima ediție a Teachers’ Academy din 2015, organizată între 26 februarie și 1 martie, în parteneriat cu Institutul Qvorum, a reunit, sub cupola acelorași valori democratice, cadre didactice de la licee din București și Abrud, dornice să își îmbunătățească metodele de predare interactivă, comunicarea cu elevii și stimularea acestora în sensul participării active.

Deși având specializări, strategii și metode de predare distincte, cursanții au reușit să coaguleze o echipă energică, unită, motivată - sub aceleași țeluri - să ducă la bun sfârșit toate activitățile propuse în cadrul trainingului, obiectivul principal fiind personalizarea demersului didactic prin apelul la principiile și metodele educației nonformale.

IMG 6130Cele 4 zile intensive de traininguri, susținute de specialiști în domeniu, printre care Laura Agapin sau Marian Staș, au reușit să îi inspire și să îi motiveze pe profesori, inoculand, prin activități practice, o atitutdine pozitivă asupra implicării active în proiecte pentru comunitate și încurajând atât gândirea deschisă în ceea ce privește predarea, cât și metodele și tehnicile specifice stimulării și antrenării tinerilor în programe comunitare. Mai mult decât atât, unul dintre subiectele esențiale în cadrul dezbaterilor a fost educația pentru democrație, ca nucleu al unui larg proiect de viitor, aplicabil la nivel național și instituțional.  

Nu a fost altfel nici la Cluj Napoca, în cadrul celei de-a doua ediții, desfășurate între 15 și 17 mai, unde cadrele didactice din județul Cluj au luat parte la un program construit pe două teme fundamentale: relaționarea constructivă cu elevul și instrumentele nonformale de transmitere a informației în domeniul educației civice, cu deschidere spre disciplina/specializarea proprie.

11257917 863383560364127 572941330458538724 nO viziune personală asupra programului de la Cluj, vine de la unul dintre participanți, care ne mărturisește că "€œam învățat enorm în trei zile și, chiar dacă sunt la începutul carierei didactice, simt că am puterea de a crește elevii de astăzi în adulți cu spirit civic. Mi-aș fi dorit ca activitatea să dureze mai mult. Mulțumesc pentru metodele predate. Mi-am notat o mulțime de exerciții pe care le voi aplica la clasă.  
Vă mai așteptăm la Cluj!”

Astfel, în cadrul programului Teachers’ Academy de anul acesta, participanții au avut ocazia să experimenteze metode inedite, să analizeze impactul și să transfere în activitatea proprie o nouă viziune asupra învățării.

Filtre arhiva