CLLD - „dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”

20150709 114801În perioada 31 mai – 3 iunie 2015, a avut loc trainingul cu tema „Idei pentru comunitate”, parte a unui proiect amplu, implementat în România de Institutul Qvorum și Organizația Bene Merenti, cu sprijinul Fundatiei Hanns Seidel Romania. Conceptul “CLLD”, (din eng. „Community-led Local Development”), respectiv „dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității” presupune un mijloc inovativ de implicare civică locală, recomandat de Comisia Europeană tuturor statelor membre.


Proiectul, in ansamblul său, susține planificarea participativă de măsuri de dezvoltare comunitară și materializarea acestora prin eforturile comune ale celor implicați.
În acest sens, intervenția în comunitate a început cu o etapă de activare și mobilizare a actorilor locali. Aceasta s-a derulat sub forma unor sesiuni de instruire/facilitare, cu scopul de a activa comunitățile în direcția implicării comunitare. Un alt obiectiv prioritar a fost construirea si consolidarea unei platforme de comunicare și de implicare activă a cetățenilor, a ONG-urilor, a reprezentanților mediului privat și instituțiilor publice locale în viața comunității din care fac parte.


IMG 4000Concentrat în județul Giurgiu, trainingul a debutat cu teme precum mecanismele decizionale locale, procedurile de consultare publică sau instrumente prin care inițiativa locală se poate materializa în acțiuni concrete.

Introduse de domnul Frank Waeltring, activitățile au presupus atât asimilarea unor cunoștințe propice procesului de conștientizare a importanței implicării în comunitate, dar și activități practice, menite să consolideze informația propagată în cadrul seminarului.  

Filtre arhiva