Dezvoltarea durabilă a comunităților locale

DSCF1183 Copy“Umanitatea se află într-un moment decisiv al istoriei sale. […] Prin integrarea și respectarea sporită a intereselor cu privire la mediu și dezvoltare vom reuși să facem posibilă îndeplinirea necesitătilor de bază, ameliorarea nivelului de trai al tuturor oamenilor, o protecție sporită și o mai bună administrare a ecosistemelor și un viitor mai sigur și mai prosper. Nici o națiune nu poate face acest lucru de una singură. Dar impreună putem: într-un parteneriat global pentru o dezvoltare durabilă." – se spune în Preambulul Agendei 21, citat cu care a început, de asemenea, și trainingul cu tema “Dezvoltarea durabilă a comunităților locale”, organizat de Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Cluj-Napoca și susținut de Fundația Hanns Seidel România.

DSCF1192La program au participat peste 20 de primari, consilieri locali sau județeni, comisari sau inspectori, alături de care au fost dezvoltate, pe parcursul celor trei zile, subiecte precum: dimensiunea conceptuală a Dezvoltării durabile a comunităților locale – fundamentarea strategiilor , Agenda 21, exerciții de planificare strategică pentru Dezvoltarea Durabilă în România perioadei 1990-2008, finanțarea strategiei de dezvoltare și parteneriatul în contextul acesteia, prezentarea liniilor directoare și a acțiunilor întreprinse la nivelul Uniunii Europene, dar și actuala Strategie Națională de Dezvoltare Durabilă.

La finalul cursului, au fost înmânate de către reprezentantul CRFCAPL Cluj-Napoca, adeverințele de absolvire a trainingului, la baza cărora a stat o evaluare finală, prin intermediul căreia participanții și-au putut verifica nivelul de cunoștințe însușite în cadrul cursului.

Filtre arhiva