Etica și combaterea corupției în administrația publică

DSCF1561Între 28 și 30 septembrie 2015, a avut loc, la Sibiu, trainingul cu tema „Etica și combaterea corupției în administrația publică”, organizat de Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Cluj-Napoca și susținut de Fundația Hanns Seidel România.

Pe parcursul celor trei zile, au fost prezenți peste 20 de participanți, printre care consilieri, comisari sau inspectori, care, sub atenta îndrumare și coordonare a domnului Alin-Ciprian Iuga - formator în cadrul proiectului, au dezbătut teme de interes major pentru o societate în care auzim, aproape zilnic, de termini precum corupție, abuz în serviu, delapidare sau deturnare de fonduri.

În paralel, a fost dezvoltat și conceptul de “etică”, raportat la statutul de funcționar public. Se număra, printre temele abordate, cauzele, factorii favorizanți și consecințele corupției, conduită profesională a funcționarilor publici-potrivit reglementărilor românești în vigoare, “Avertizorii de integritate” sau „Liberul acces la informațiile de interes public și transparența decizională”.

Filtre arhiva