Comunicat de presă: Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.

Predeal, 29 – 31 martie 2016
Stagiu de perfecţionare în cadrul Proiectului “Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.”


În perioada 29 – 31 martie a.c., la Predeal, se desfășoară stagiul de perfecţionare ,,Elemente de management etic în procesul integrării profesionale”, derulat în cadrul Proiectului ,,Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.”, organizat de Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române și Institutul de Studii pentru Ordine Publică, cu sprijinul Fundației Hanns Seidel România.
La stagiul de astăzi participă 25 de angajați M.A.I., aceasta fiind cea de-a 9-a sesiune de curs în cadrul proiectului. Pe agenda de discuții se află subiecte grupate în principal în jurul conceptului de etică organizațională, conduita etică a angajatului M.A.I., metode și soluții manageriale pentru consolidarea integrității organizaționale, comunicare etică, imagine și credibilitate instituțională și altele.
Stagiul de perfecționare de la Predeal se bucură de participarea, în calitate de lectori, a unor specialiști în domeniu, printre care Mircea Toma, președinte ActiveWatch, Gl.bg.(r) Virgil Vochină, Col.(r) Dan Antonescu, prof. univ. dr. Tudorel Butoi, Vincente Lambotte, reprezentant Comisia Europeană.

Informații despre proiect

Proiectul ,,Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.”, desfășurat pe durata a 14 luni (noiembrie 2015 – decembrie 2016) este structurat pe două componente și este adresat angajaților M.A.I. aflaţi la început de carieră și managerilor acestora.

Scopul proiectului este reprezentat de însușirea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament etic şi integru în asigurarea aplicării legii, având ca obiectiv cultivarea conduitei promovate de cadrul strategic al ministerului în rândul personalului propriu.

Astfel, proiectul are în vedere instruirea unui număr de 214 angajați M.A.I., respectiv 164 funcționari din regiunea București/Ilfov (promoția 2015 a școlilor pentru ofiţeri şi agenţi sau cei aflaţi în primi 3 ani de activitate), precum și a 50 de manageri din D.G.P.M.B., Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Instituția Prefectului București/Ilfov, D.G.J.M.B. şi I.S.U. Bucureşti.

Atât prin lectori, cât şi prin temele selectate, proiectul abordează domeniul eticii organizaționale și profesionale, oferind în acelaşi timp modele profesionale şi repere menite să contribuie la promovarea unei culturi organizaționale în M.A.I. bazată pe valori, comunicare, profesionalism şi integritate.

Filtre arhiva