Școala de Administrație Publică 2016

20160228 155928În perioada 27 - 28 februarie şi pe 1 aprilie 2016, la Focșani, respectiv, Constanța, a avut loc seminarul regional cu tema "Școala de Administrație", organizat de Fundația Hanns Seidel - România, Institutul de Studii Populare și Wilfried Martens Centre for European Studies.

Cursul a fost focalizat pe explicarea instituţiilor administrative, dar și a principiilor de organizare şi funcţionare a administraţiei, structurii, fenomenelor şi proceselor specifice activităţii administraţiei publice, în aşa fel încât să asigure fundamentul unei culturi de specialitate în sfera ştiinţelor administrative, necesar pregătirii viitoarei clase politice.

În acest scop, în cadrul fiecarei zile de training, activitățile au avut loc sub atenta îndrumare a unor profesioniști în domeniu, printre care: domnul Răzvan Orașanu, doamna Adriana Săftoiu, domnul Șerban Iosifescu, doamna Cristina Nicolescu şi doamna Corina Murafa.

20160228 105957Având în vedere faptul că volumul de cunoștințe împărtășite de lectorii Școlii de Administrație a fost, în mod evident, unul generos, participanții au avut ocazia de a-și consolida noile informații prin activități practice, simulări ale proceselor și ale procedurilor indispensabile în administrație, dar și analizarea unor decizii politice reale.

Astfel, la Şcoala de Administrație, atât la Focşani, cât şi la Constanța, au participat membri și simpatizanți ai Partidului Național Liberal, studenți și alte persoane interesate de sfera politică din România. Obiectivul principal al proiectului s-a axat pe explicarea și, prin aceasta, simplificarea procesului de creionare și de implementare a politicilor publice.

Filtre arhiva