Civic Leadership Program

13177398 1035388023163679 6406641630648931405 nInstitutul Qvorum, alături de Fundația Hanns Seidel - România și Wilfired Martens Centre for European Studies, au lansat programul "Civic Leadership Program", adresat liceenilor din România, dornici de cunoaștere, curioși cu privire la cum funcționează societatea, interesați să contribuie și să se implice în propria comunitate.

Programul, organizat pe 5 module, a oferit tinerilor acces la organizații cu experiență și expertiză în domeniul programelor avansate de training și mentorat pentru implicare, participare la procesele decizionale democratice, leadership și comunicare.

13238942 1035390029830145 9128876623363735524 nI-am avut alături de noi pe domnul Cristian Botan, consilier în cadrul Cancelariei Primului Ministru, pe doamna Raluca Simbotin, reprezentant al Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, pe doamna Loredana Licuță și pe doamna Livia Mirescu, experți Centrul Europe Direct București, pe doamna Corina Antonovici - lector la Facultatea de Administrație Publică, SNSPA, București, dar și pe domnul George Jiglau-Labunet, lector al Facultății de Științe Politice. Nici ultimul modul parcurs, cel din luna septembrie, nu a fost mai prejos, în sprijinul participanților venind traineri precum domul Dorian Obreajan - Manager de Proiect, Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum sau doamna Sabina Varga - un adevărat mentor în deslușirea tainelor comunicării online prin intermediul social-media.
 
Astfel, invitații programului "Civic Leadership Program" au contribuit, în ceea ce îi privește pe cei 20 de tineri selectați la nivel național, la deprinderea unor abilități de leadership, la conceptualizarea proiectelor comunitare și la implementarea acestora în localitățile din care provin. În cadrul ultimului modul, tinerii și-au prezentat proiectele din teritoriu, în compania lui Nicol Nae (Grama) - reprezentant al Fundației Hanns Seidel, a Irinei Roventa - reprezentant Wilfried Martens Centre for European Studies, a Iulianei Iliescu - reprezentat al Asociației Pro Democrația și a Denisei Bratu - Delegat de tineret al României la Națiunile Unite.
 
IMG 4667Însă nu spunem numai noi asta, ci și cursanții, care s-au declarat încântați de experiențele împărtășite de traineri: "În cadrul acestui modul am învățat care sunt principalele ideologii politice și cum se reflectă ele în societate. Prin împărtășirea acestor informații de către traineri de excepție, am aflat mai multe despre drepturile mele de cetățean. De asemenea, consider că în procesul formării unui "bun cetățean", este imperios necesar un exemplu de spirit civic în comunitate, așa cum ne-a fost oferit de toți lectorii primelor două module."


 

Filtre arhiva