×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 44

Reuniunea Șefilor structurilor de combatere a criminalității organizate

În perioada 18-21 iunie 2012, Poiana Brașov a găzduit lucrările celei de-a IX-a Reuniuni a șefilor structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud-Est.

 

Manifestarea, coordonată la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, s-a derulat cu sprijinul Fundației Hanns Seidel - reprezentanța din România și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

 

Evenimentul a reunit șefi ai structurilor de combatere a criminalității organizate din 19 state (Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Macedonia, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia, Ungaria), 16 ofițeri de legătură străini acreditați pentru România (Belgia, Cehia, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, statele nordice), conducerea Poliției Române, a Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, șefii serviciilor centrale și ai brigăzilor teritoriale, reprezentanți ai serviciilor de informații din România, ai diferitelor instituții naționale angrenate în prevenirea și combaterea criminalității organizate - Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog, Centrul SELEC, precum și ofițeri de relații internaționale.

 

Tema reuniunii s-a referit la combaterea rețelelor de criminalitate organizată care acționează transfrontalier, delegațiile participante fiind invitate să susțină o prezentare pe marginea acestui subiect și să facă propuneri de cooperare.

 

În deschidere, au luat cuvântul șeful Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, domnul secretar de stat, chestor principal de poliție Ioan-Nicolae CABULEA, inspectorul general al Poliției Române, domnul chestor principal de poliție Petre TOBA, directorul general al Fundației Hanns Seidel pentru România, domnul Klaus SOLLFRANK, și reprezentantul Ambasadei Statelor Unite la București, domnul Timothy O'MALLEY.

 

Lucrările conferinței au fost moderate de directorul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, domnul chestor de poliție Florentin ROBESCU. În discursurile de deschidere, precum și în cuprinsul materialelor prezentate de participanții români și delegațiile străine, a fost subliniat scopul întâlnirii - în primul rând, dezvoltarea și întărirea cooperării polițienești internaționale, iar în particular, identificarea celor mai bune soluții de contracarare a grupărilor de criminalitate organizată, care acționează transfrontalier.

 

Atât în plen, cât și în cadrul discuțiilor bilaterale, vorbitorii au subliniat importanța schimbului operativ de informații pe cauze concrete aflate în lucru, au intrat în detaliul modurilor de operare folosite de infractori și au fost interesați de schimbul de bune practici, pentru contracararea criminalității organizate din regiune.

 

În final, participanții au exprimat ideea unanimă potrivit căreia manifestarea a reprezentat o oportunitate pentru a dezbate și adopta cele mai bune formule de cooperare internațională în vederea combaterii criminalității organizate. 

Filtre arhiva