×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 44

Diplomație și relații internaționale, CURSURI FCD-HSS la Cluj

Peste 100 de tineri implicați politic și civic au participat la cursurile “Diplomație și relații internaționale”, organizat la Cluj de către Fundația Creștin-Democrată în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel România. Cinci seri consecutive, participanții s-au putut familiariza cu un vast spectru tematic, de la arta negocierilor între state la lungul drum al integrării europene și de la rolul Bisericii în diplomație la importanța memoriei în relațiile internaționale. Firul roșu al primei săptămâni l-a constituit legătura indisolubilă dintre o diplomație de succes și asumarea, în acțiunea politică, a valorilor fundamentale ce au construit Europa, subsumate obiectivului binelui comun.

Studenții, masteranzii și doctoranzii clujeni au avut ocazia să se angajeze într-un dialog viu și antrenant cu cei cinci lectori – Adrian Papahagi, vicepreședintele FCD, Mirel Bănică, cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române, Radu Preda, director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase din Cluj, Radu Carp, profesor universitar și secretar științific al Facultății de Științe Politice a Universității din București, și Vasile Pușcaș, profesor universitar și directorul Institutului de Studii Internaționale din Cluj, fost negociator-șef al României cu Uniunea Europeană. Întrebările participanților au trădat nu doar interesul real pentru teme de politică externă, ci aspirația acestora de a trăi într-o societate racordată la valorile europene, în care să primeze meritocrația și gândirea vizionară.

 

Cursul au continuat cu alte cinci prelegeri, susținute de Armand Goșu, Emil Hurezeanu, Mihnea Constantinescu, Valeriu Nistor și Teodor Baconschi.

 

Programul de cursuri Diplomație și relații internaționale se înscrie în seria de acțiuni ale Fundației Creștin-Democrate dedicate formării unei noi generații a elitelor din România și urmărește să devină o constantă a spațiului academic autohton. La prelegerile de la Cluj din perioada 7 – 18 mai 2012 iau parte peste 100 de tineri, care vor obține la finalul cursului un certificat din partea Fundației Creștin-Democrate și Fundației Hanns Seidel România.

http://www.youtube.com/watch?v=_qxFkrv94NI&feature=plcp 

Filtre arhiva