Concursul de eseuri ”Creștin democrația în România și Europa” - Gala de premiere a lucrărilor câștigătoare

DSC 3540Pe 11 noiembrie 2016, odată cu împlinirea a 21 de ani de la trecerea la Domnul a Seniorului Corneliu Coposu, a avut loc, la Casa Oamenilor de știință, Gala de premiere a lucrărilor câștigatoare în cadrul concursului de eseuri ”Creștin democrația în România și Europa – Refuzul de a tranzacționa ideile oglindit în activitatea lui Corneliu Coposu”, organizat de Fundația Hanns Seidel România, Fundația Corneliu Coposu și Fundația Academia Civică.

În cadrul evenimentului, au luat cuvântul domnul Daniel Seiberling, director regional pentru România, Ucraina și Republica Moldova al Fundației Hanns Seidel, domnul Ion Andrei Gherasim, directorul executiv al Fundației Corneliu Coposu și doamna Ana Blandiana, președintele Fundației Academia Civică și președinte al juriului concursului. În acest context, fost decernate următoarele premii:

PREMIUL I :   ANDREI MORARU, prentu lucrarea "Dimensiunea de Martir a lui Corneliu Coposu"
PREMIUL II :  TUDOR VIȘAN MIU, "Seniorul care nu a negociat principii: democratul, patritorul și monarhistul Corneliu Coposu"
PREMIUL III : ANA-MARIA-RUXANDRA DIMA, "Onestitate în vremurile tulburi ale istoriei"

DSC 3568Cu prilejul Galei, a fost lansată și o nouă ediție a cărtii lui Corneliu Coposu, "Armistițiul din 1944 și implicațiile lui", cu note și comentarii de Paul Lăzărescu - primul director al ziarului „Dreptatea” de după 1990 și apropiat al președintelui PNȚCD. Volumul, publicat de Centrul de Studii asupra Comunismului, a fost prezentat de domnul Romulus Rusan, directorul CISAC și de doamna Ioana Diaconescu. Pe hss.ro, cartea poate fi descărcată din secțiunea "Media" sau, direct, de aici.

 

reportaj prt scnUn reportaj marca T.V.R., despre Gala de premiere a câștigătorilor concursului de eseuri dedicat Seniorului Corneliu Coposu și despre lansarea cărții "Armistițiul din 1944 și implicațiile lui", poate fi urmărit aici, începând cu min. 43,27 până la min.52,02.

Fotografiile au fost realizate de domnul Florin Eșanu.

Filtre arhiva