Întâlnirea generațiilor în istoria orală: istoria trăită – istoria povestită, ediția a II-a

program page 001În noiembrie 2015, Fundația Hanns Seidel România, în parteneriat cu Asociația Culturală Agora Unit, organizau, la Timișoara, proiectul “Întâlnirea generațiilor în istoria orală: istoria trăită – istoria povestită”, sprijinit, de asemenea, de Inspectoratul Şcolar Județean Timiș și de Biblioteca Județeană Timiș.

Anul acesta, odată cu lansarea roadelor muncii celor 40 de elevi implicați în proiect și cu sprijinul acelorași parteneri, am dat startul unei noi ediții axate pe metodologia scrierii istoriei orale și pe valorificarea acesteia prin interviuri.

DSC 3785Astfel, pe 25 și 26 noiembrie, Biblioteca Judeteană Timiș a redevenit gazda elevilor timișoreni dornici să pătrundă tainele istoriei orale, sprijiniți de lectori precum doamna Simona Hochmuth (președinte Asociația Culturală Agora Unit), care a împletit cu măiestrie, în cadrul prezentării sale, elementele definitorii ale proiectului cu particularități ale personalității tinerilor, dar și cu așteptările acestora.

Pe parcursul celor două zile, alături de elevi au fost și doamna Renee Renard - artist vizual, care a susținut atelierul artistic "Noi și arborele familiei", doamna Simona Adam - lector universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, dar și doamna Nicoleta Mușat - asistent în cadrul Facultătii de Litere, Istorie și Teologie, care le-a vorbit participanților pe tema "Informatorul - profesor. Ce lecții am învățat pe teren".

DSC 4137Similar ediției precedente, proiectul început anul acesta se îndreaptă spre aceeași finalitate, tinerii participanți având de realizat, în perioada următoare, un proiect de istorie orală, bazat pe experiența interviurilor și a transcrierilor.

Despre parcursul muncii lor, cât și despre următoarele întâlniri, vom reveni cu detalii!

Mulțumiri Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien pentru articolul despre “Întâlnirea generațiilor în istoria orală: istoria trăită – istoria povestită”, publicat pe adz.ro!

Filtre arhiva