Conferința internațională ,,Disaster Victim Idenffication - present and perspectives"

DSC 3498Între 21 și 23 septembrie, Fundația Hanns Seidel - România a sprijinit organizarea, la București, a conferinței internaționale ,,Disaster Victim Idenffication - present and perspectives" ("Identificarea Victimelor în caz de Dezastru - prezent și perspective").  
 
Principalul scop al conferinței a reflectat încurajarea diseminării informațiilor în acest domeniu și promovarea parteneriatelor dintre comunitatea criminalistică din România și celelalte state participante, parteneriate care să reprezinte o bază solidă în împărtășirea tehnicilor, în cunoașterea normelor aplicabile și a bunelor practici, în prevenirea oricăror probleme care pot fi întâmpinate în astfel de situații.  
 
DSC 3476Astfel, conferința a reușit să creeze o platformă de dialog, aducând o contribuție majoră la nivel național, prin consolidarea fluxului de lucru existent și prin colaborarea interinstitutională dintre departamentele de medicină legală centrale și regionale, în caz de potențial dezastru major. Au fost prezenți delegați din state precum Israel, Portugalia, Belgia, Spania sau Italia.

Filtre arhiva