×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 44

Cursuri de Formare pentru Tinerii Angajați Politic

Aproape 300 de persoane au participat la primul modul de cursuri de formare profesională pentru tinerii angajați politic. Primul modul a cuprins o serie de cinci prelegeri despre diplomație și relații internaționale, oferite gratuit de Fundația Creștin-Democrată în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel.

Luni, 19 martie, președintele FCD, Teodor Baconschi le-a vorbit cursanților despre evoluția diplomației românești de la izolaționismul din perioada comunistă până la desăvârșirea dublei apartenențe de importanță geopolitică majoră la Uniunea Europeană și la NATO. De asemenea, președintele Fundației Creștin-Democrate a trecut în revistă provocările pentru diplomația tradițională generate de apariția unor actori non-statali (ONG-uri, media, companii multinaționale).

Marți, 20 martie, invitată să le vorbească despre etică și protocol în diplomație a fost Ioana Vârsta. Prelegerea ținută în Aula BCU a privit istoria protocolului în lume, conceptele de protocol, precădere şi etichetă, importanța regulilor de comunicare în diplomație etc.

Miercuri, 21 martie, deputatul Theodor Paleologu a ținut o prelegere despre experiența sa ca ambasador în Danemarca și Islanda, din perioada 2008-2009 și despre ce înseamnă să fii anagajat politic pe plan național și internațional. Paleologu a mai evocat rolul ambasadorului în teoria relațiilor internaționale, de la Tucidide la Machiavelli și de la Callières la Kissinger.

Joi, 22 martie, jurnalistul Emil Hurezeanu, a vorbit despre politica externă a Germaniei. Invitatul FCD a trecut în revistă principalele orientări strategice ale politicii externe ale celei mai performante economii europene, rolul  major al  Germaniei în construcția euro-atlantică (UE, NATO), despre provocările în relația cu alte state, precum și despre șansa istorică de unificare a poporului după căderea zidului Berlinului. Tinerii s-au arătat interesati de impactul politicii externe germane asupra soluționării conflictului transnistrean, de contribuția Germaniei la atenuarea crizei datoriilor suverane în zona euro, precum și de asigurarea stabilității monedei unice europene.

În ultima zi, vineri, 23 martie, Conf. dr. Armand Goșu le-a vorbit tinerilor despe spațiul estic, istoricul proiectului Uniunii Euroasiatice și principalii ei promotori. Tinerii s-au arătat interesați de evoluția acestui construct geopolitic și de implicațiile acestui proiect în Republica Moldova, Ucraina și România.

Programul a continuat cu cel de-al doilea curs: Doctrină Creştin–Democrată

DATA DENUMIREA CURSULUI LECTOR
26 martie 2012, 1800 Importanţa valorilor în politică şi ancorarea europeană a PDLPartide Creştin-Democrate în Europa şi perspectivele doctrinei Populare în UE

Teodor Baconschi

Radu Carp

27 martie 2012, 1800 Reperele majore ale doctrinei Creştin-Democrate Adrian Papahagi
28 martie 2012, 1800 Conservatorism, Liberalism şi Creştin-Democraţie – convergenţe şi divergenţe Theodor Paleologu
30 martie 2012, 1800 Raportarea la trecutul communist și identitatea Partidelor Politice din România după 1989 Alexandru Gussi

Cel de-al trilea modul va avea ca temă: întreprindere şi societate (sediul FCD)

DATA DENUMIREA CURSULUI LECTOR
2 aprilie 2012, 1830 Afaceri şi responsabilitate socială Sorina Plăcintă
3 aprilie 2012, 1800 Carieră și afaceri profitabile în România George Butunoiu
4 aprilie 2012, 1800 Ce înseamnă succesul? Valeriu Nistor
5 aprilie 2012, 1800 Provocările mediului de afaceri și a celui politic asupra tinerilor Cosmin Alexandru
6 aprilie 2012, 1700 Cum să reuşeşti în afaceri? Marius Bostan – Aula BCU

În data de 6 aprilie a avut loc sesiune de decernare a Diplomelor de Participare în Aula BCU, începând cu ora 17.


Filtre arhiva