Impactul economic al modificărilor fiscale anunțate de Guvern

20170822 174324Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România, în colaborare cu PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni și cu Asociația Națională a Antreprenorilor au organizat marți, 22 august 2017, la Hotel Capital Plaza din București, o conferință axată pe dezbaterea ultimelor inițiative în domeniul fiscalității și al salarizării, în contextul în care noul program de guvernare prevede modificări importante ale Codului Fiscal, precum și creșterea succesivă a salariului minim.

Scopul conferinţei a fost acela de contura mai multe perspective prin aportul unor actori relevanți şi de a prefigura urmările produse de măsurile guvernului, în forma în care au fost anunţate, toate acestea conducând la elaborarea unor propuneri utile de politici publice la baza cărora să existe un echilibru de opinii temeinic argumentate.

20170822 172617La eveniment au participat peste 60 de persoane, majoritatea economiști, analiști, profesori sau antreprenori - reprezentanți atât ai mediului privat din România, cât și din cel cu capital străin. Alături de aceștia, lectori precum Jean Valvis - Antreprenor, Cristian Pârvan – Președinte PIAROM, Cristina Chiriac – Președinte Asociația Națională a Antreprenorilor, Dragoș Anastasiu – Antreprenor, Adrian Bența – Consultant fiscal, Dan Armeanu – Prof. univ. dr. Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, ASE, Gabriel Biriș – fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor și Răzvan Orașanu – Președinte Asociația Ține de Noi, Analist Economic și moderatorul evenimentului, au dezbătut măsurile care au generat o reacție puternică din partea opiniei publice.

În ceea ce privește temele atinse, de menționat sunt Split TVA, majorările de accize la benzină și trecerea de la impozitarea profitului la impozitarea veniturilor companiilor într-o modalitate alternativă care urmează să fie precizată detaliat de noul Ministru al Finanțelor Publice.

Filtre arhiva