"Governance, Intelligence and Security in the 21st Century", ediția 2017

informatii 2Pe 7 iunie, Aula Magna a Universitătii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a găzduit a V-a ediție a conferinței "Governance, Intelligence and Security in the 21st Century", susținută, alături de alții, de Fundația Hanns Seidel-România. Cei aproape o sută de vorbitori, dintre care profesori, reprezentanți ai instituțiilor de invătămant, precum și studenți, masteranzi și doctoranzi, au atins subiecte de o importanță covârșitoare, printre care: stabilitatea financiară și securitatea, securitatea militară, securitatea mediului, guvernanta pe mai multe niveluri, latura business / competitivă a Informațiilor.

informatii 5În sesiunea de deschidere, moderată de prof. Adrian Liviu Ivan, coordonator al Departamanetului de Studii de doctorat la Academia Natională de Informații "Mihai Viteazul" și director al Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană (UBB), patru rectori au luat cuvântul, subliniand relevanța Studiilor Internaționale și de Securitate în societatea de astăzi: Prof. Mircea Dumitru-Universitatea București, asistent prof. Niculae Iancu, rector al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul", general bg. Prof. dr. Ing. Ghită Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Armate "Nicolae Bălcescu", precum și rectorul instituției gazdă, Acad. Prof. Ioan Aurel Pop (UBB). 

informatii 4Mai mult, conferința a fost încununată și de participarea și intervențiile unor nume sonore, precum: Gen. Nicolae Ionel Ciucă-Șeful Statului Major, E.S. dl. Adrian Cioroianu-Ambasador al României la UNESCO, Gen. Teodor Frunzeti-consilier în cadrul Departamentului Național de Apărare, Administrația Prezidențială și fost rector al Universitătii Naționale de Apărare "Carol I" și, nu în ultimul rând, David Schlaefer-ofițer politic la Ambasada SUA la România, precum și dr. Sebastian von Münchow, Director adjunct al Centrului European de Studii de Securitate "GC Marshall".
 
Sesiunea de deschidere a fost parțial difuzată în direct la Realitatea TV și a fost inclusă în programele de știri ale canalelor: DIGI 24, TVR Cluj (public television) și Look Tv. Concluziile desprinse vor fi publicate în luna noiembrie a anului 2017, alături de toate detaliile desfășurării conferinței.

Filtre arhiva