Îmbunătățirea politicilor și practicilor anticorupție prin participarea activă a societății civile

foto6În perioada 25-27 mai 2017, a avut loc, la București, sesiunea de conferințe și traininguri "Îmbunătățirea politicilor și practicilor anticorupție prin participarea activă a societății civile", organizată de Fundația EUROLINK - House of Europe, alături de EUNET - the European Network for Education and Training și susținută de programul "Europa pentru cetățeni" al Uniunii Europene și de Fundația Hanns Seidel-România. Partenerii instituționali au fost Senatul României, "Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române și Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR).

Conferința a fost precedată de Sesiunea de Instruire pentru Integritate și Conștientizare (Casa Academiei Române - Sala "Pierre Werner", 25 mai 2017), dedicată practicienilor, cercetătorilor și militanților activi sau interesați de fenomenul corupției și de procesul de îmbunătătire a implementării Strategiei Naționale Anticorupție, în special din punctul de vedere al prevenirii și, în paralel, al respectării depline a drepturilor omului.

foto10Conferința europeană de transfer de bune practici (Senatul României - sala "Avram Iancu", 26 mai 2017) a avut loc în prezența a aproximativ 80 de reprezentanți ai majoritătii instituțiilor / autorităților centrale în domeniul justiției sau în domeniul implementării politicilor publice privind statul de drept: Ministerul Justiției, Direcția Natională Anticorupție - Ministerul Public, Agenția Natională pentru Integritate, DIICOT - Direcția pentru Investigarea Crimei Organizate și Terorism, Administrația Natională a Penitenciarelor, Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul MAI, Ministerului Afacerilor Externe, ANAF - Agenția Natională de Administrare Fiscală, Avocatul Poporului etc. În calitate de observator, a fost prezent și reprezentantul Ambasadei Germaniei.

Filtre arhiva