×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 44

Seminar – Qvorum/HSS – „Succesul muncii în echipă, bazat pe managementul propriu și pe managementul activității salariaților”

Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum - în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel a organizat la Sibiu, în data de 7 iulie 2012, un seminar cu tema „Succesul muncii în echipă, bazat pe managementul propriu și pe managementul activității salariaților”.

 

Participanții au fost ghidați cu ajutorul unui exercițiu planificat pe durata intregului seminar bazat pe o situație reală din mediul profesional. Participanții au făcut cunoștință cu aspectele individuale ale seminarului prin intermediul resurselor teoretice necesare, astfel încât ele au putut fi puse în aplicare printr-o gamă variată de exerciții practice.

 

 


 

Cuprinsul seminarului:

 

Introducere - prezentarea exercițiului planificat - situația de pornire; așteptări de la participanți; bazele managementului și leadership-ului; prezentarea principalelor instrumente de management și însușirea unui comportament care ne poate ajuta, pe baza unor exerciții practice individuale; evaluarea imaginii proprii și a evaluării propriei persoane de către terți.

 

Bazele comunicirii - modelul de comunicare cu patru părți (pătrat); conversația; interviul de evaluare cu ajutorul feedback-ului.

 

Bazele procesului de teambuilding - teambuilding după modelul Tuckman; procesele și conținutul acestora.

 Managementul conflictelor - recomandări pentru evitarea conflictelor; recomandări despre modul în care să acționeze în timplul conflictelor; exerciții practice în dialog - prima continuare a exercițiului planificat.

Gestionarea timpului la locul de muncă - exigențele personale de timp și constrângerile de timp; diverse metode de gestionare practică; principiul planificării în scris; stabilirea priorităților pe baza analizei ABC; conducerea prin delegare; exerciții practice - a doua continuare a exercițiului planificat.

Metode de gestionare a stresului - interpretarea factorilor de stres; caracteristicile diferitelor forme de stres; harta stresului; tehnici de relaxare; exerciții practice - a treia continuare a exercițiului planificat.

Cerințe speciale - contactul cu publicul; contactul cu reprezentanții mass-media; comportamentul vis-a-vis de mijloacele media electronice; comportamentul în fața camerei de luat vederi; exerciții practice – a patra continuare a exercițiului planificat.

Feedback final la desfășurarea și rezultatul exercițiului planificat - consecvența în activitatea cotidiană; punerea în aplicare a experiențelor individuale/imaginilor la locul de muncă.

Metode didactice - baza este exercițiul de planificare împreună cu continuările prevăzute; participanților li s-au atribuit doar ,,roluri" limitate; participanții au trebuit să includă experiențele profesionale sau de formare proprii; comentarii la exercițiile practice se fac în parte pe baza feedback-ului video; cerințele s-au rezolvat în echipă și/sau individual.

 

Filtre arhiva