×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 44

Managementul proiectelor cu finanțare internațională

 În perioada 29 - 31.05.2012 Centrul Regional de Formare Continua a organizat în colaborare cu Fundaţia Hanns Seidel seminarul „Managementul proiectelor cu finanţare internaţională" care s-a adresat personalului contractual şi funcţionarilor publici din autorităţi şi instituţii publice, care lucrează în proiecte internaţionale, conform Legii nr. 339/2007 privind promovarea aplicării strategiilor de management de proiect la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, judeţene şi locale.

 În cadrul seminarului au fost supuse discuţiei probleme ce vizează posibilităţile de accesare a fondurilor structurale, elaborarea schiţei proiectului şi a bugetului proiectului, planificarea activităţilor în cadrul proiectului, monitorizarea şu raportarea proiectului, precum şi managementul riscurilor unui proiect.

 La acest seminar au participat un număr de 22 de cursanţi, participanţii provenind din instituţiile administraţiei publice locale (Primăria Oraşului Aiud, Muzeul de Ştiinţele Naturii Aiud, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Regional Cluj şi Comisariatul Judeţean Bihor, Primăria Comunei Cricău, Primăria Municipiului Blaj, Primăria Municipiului Făgăraş, Primăria Municipiului Tg. Mureş, Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de învăţământ Preuniversitar de Stat Sibiu etc).

 

In urma evaluării seminarului de către fiecare cursant în parte putem concluziona următoarele părţi pozitive:

 

-           programul a fost bine structurat şi obiectivele sale au fost clare;

 

-          materialele şi suportul de curs au fost bine prezentate, toate subiectele au prezentat interes;

 

-          cursanţii au apreciat modul de structurare a proiectului pe etape şi discuţiile pe fiecare capitol în parte;

 

-          cursanţii şi-au îmbunătăţit aptitudinile în domeniul managementului proiectului;

 

-          cursanţii au apreciat pregătirea formatorilor,

 

-          nivelul de cunoştinţe şi experienţa

 

-          acestora, care au  demonstrat cunoaşterea domeniului şi au oferit sprijin participanţilor;

 

-          cursanţii au fost încântaţi că au putut descoperi noi probleme ce se pot ivi pe parcursul implementării unui

proiect, precum şi modalităţile de depăşire a acestora.

 

In ceea ce priveşte evaluarea formatorilor privind evoluţia acestui seminar putem concluziona că aceştia au fost mulţumiţi de modul de desfăşurare al seminarului, participanţii au colaborat, s-au implicat în activităţile practice şi au fost receptivi la subiectele prezentate de formatori.

 

In urma analizei finale a seminarului se poate aprecia că acesta a oferit informaţii utile şi foarte adecvate domeniului de activitate al participanţilor, aceştia acumulând cunoştinţe noi care urmează să fie aplicate la locul de muncă.

 

Cursanţii şi-au manifestat interesul pentru subiectele dezbătute şi şi-au exprimat dorinţa de a mai participa la astfel de seminarii.

 

Filtre arhiva