Dezbaterea națională asupra noilor planuri cadru pentru liceu

26239436 417132708707501 6795564076217714009 n

Asociația "Ține de Noi" și Fundația Hanns Seidel - România, în colaborare cu Coaliția pentru Educație și cu participarea Institutul de Stiinte ale Educatiei, organizează, pe data de 25 ianuarie 2018, dezbaterea națională asupra noilor planuri cadru pentru liceu. Aceasta se va desfășura pe data la București, hotel Capital Plaza, sala Ion Mincu, ora 16:00, unde vor fi prezentate concluziile dezbaterilor regionale, premergătoare, de pe data de 23 ianuarie, din Constanța, Bacău, Iași, Timișoara și Craiova. Detalii și program, aici.

Etică și integritate organizațională 2017

Etica organizationala Poster WEB 8 10maiDirecția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), Direcția Generală Management Resurse Umane prin Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău (CMPS), Direcția Generală Logistică, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel România, organizează a doua ediție a Proiectului “Etică organizaţională și integritate în M.A.I.”, proiect adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne, având drept obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul deprinderii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

La cele 16 serii ale proiectului din 2017 vor participa 300 de polițiști din domeniile poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor M.A.I. și din încadrare directă și 40 de manageri nemijlociți ai acestora, care vor beneficia de expertiza unor traineri reputați din interiorul, dar și din afara M.A.I., precum cms. şef. dr. Şinca Florin - I.G.P.R., autorul a numeroase cărți istorice, Gl. bg. (r) Virgil Vochină – fost polițist, Mircea Toma - preşedinte Asociaţia ActiveWatch, col. (r) Dan Antonescu – fost polițist etc. Urmatorul stagiu de formare va avea loc în perioada 22-24 mai.

Concurs de eseuri dedicat vieții si activității lui Corneliu Coposu, ediția 2017

HSS Concurs Eseuri Coposu 2017 PosterWEB 1"Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu" este tema ediției a doua a concursului de eseuri dedicat vieții și activitătii lui Corneliu Coposu, care va aduce câștigătorilor de anul acesta premii de 3000 RON (Premiul I), de 1200 RON (Premiul II) sau de 800 RON (Premiul III)!

Concursul, organizat de Fundația Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundația Academia Civică și Fundația Hanns Seidel - România, se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din sistemul universitar românesc, din sistemul universitar din Basarabia și Bucovina, precum și din cel european.

Data limită de trimitere a eseului este 1 octombrie 2017.

Detalii privind atât regulamentul de concurs, aici. Bibliografia poate fi consultată accesând pagina Fundației Corneliu Coposu.