Labirintul Anticorupție - 2014

Labirintul AnticorupțieLabirintul Anticorupție, parte a proiectului "€œPlateste ZERO pentru ce ți se cuvine”, a avut ca scop informarea unui număr cât mai mare de cetățeni în legătură cu fenomenul corupției, folosind o metodă informală și inedită - labirintul.

Prin amplasarea acestuia în zonele urbane cel mai des traversate, în urma completării -€“ în interior -€“ a unui chestionar, cetățenii au avut ocazia de a-și consolida cunoștințele despre corupție, asistați de reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție de la birourile teritoriale, au descoperit instrumentele aflate la îndemână tuturor pentru sesizarea faptelor de corupție și au fost premiați, la final, de către organizatori, cu tricouri și materiale informative.  

Labirintul Anticorupție - OltenițaProiectul a avut loc în perioada iulie -€“ septembrie 2014, în capitală și în alte 11 orașe din întreagă țară (Botoșani, Iași, Târgu Neamț, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Buzău, Oltenița, Reșița, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea), metodele de combatere și de sesizare a faptelor de corupție ajungând în atenția a cel puțin 3500 de cetățeni.  

Printre participanți, s-au numărat, în București, Directorul Fundației Hanns Seidel pentru România și Republica Moldova - dl. Daniel Seiberling, reprezentantul Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova - dl. Vitalie Moisei și reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, iar în celelalte orașe, reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, ai Primăriilor și ai DGA, presa fiind prezentă în fiecare dintre localitățile menționate.  
 

Filtre arhiva