Comunicarea modernă în administrația publică prin intermediul instrumentelor social-media

DSCF2644După o serie de evenimente dedicate comunicării în instituțiile publice, Fundația Hanns Seidel România, alături de Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Cluj-Napoca, a organizat, în perioada 13 și 15 iulie 2016, la Sibiu, cursul cu tema "Comunicarea modernă în administrația publică prin intermediul instrumentelor social-media", adresat personalului încadrat în instituţiile publice.

Programul s-a desfăşurat la Sinaia, Hotel Mara şi a fost susţinut de domnul Alin Ciprian Iuga, şef serviciu Relaţii Publice din cadrul Consiliului Judeţean Cluj-Napoca şi cadru didactic la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca - Departamentul de administraţie publică.

Având în vedere faptul că la nivel global utilizarea reţelelor sociale este într-o continuă creştere, principalul obiectiv asumat de organizatori a fost încurajarea adoptării şi a utilizării în activitatea curentă a instituţiilor şi autorităţilor publice a acestor noi instrumente de comunicare informaţională.    

DSCF2647Pe fondul unei puternice decredibilizări referitoare la lipsa de eficienţă a administraţiei publice, deschiderea, transparentizarea activităţii şi implicarea beneficiarilor/cetăţeniilor în procesele decizionale reprezintă singura şansa de a surmonta situaţia actuală. Astfel, stimularea participării cetăţeneşti la procesele decizionale din administraţia publică prin intermediul instrumentelor social media trebuie privită ca o oportunitate excelentă de a dezvolta dialogul şi implicarea cetăţenilor.

La acest program de perfecţionare s-au înscris 22 de persoane din cadrul diverselor instituţii şi autorităţi publice din regiunile Centru şi Nord-Vest.

Filtre arhiva